• + 357 25 729875

 

Επειδή …

Το χαρούπι είναι μια απίστευτα πλούσια πηγή τροφής, και είναι ίσως το ιδανικό «τρόφιμο επιβίωσης», δεδομένου ότι διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες αποθήκευσης και μπορεί να καταναλωθεί χωρίς προετοιμασίες. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία μας, γιατί περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, πυρίτιο, καθώς και βιταμίνες Α, Β1, Β2, D. Τα χαρούπια περιέχουν περίπου 4% πρωτεΐνη και 76% υδατάνθρακες.

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, περιέχουν 350 mg ανά 100 gr σε σύγκριση με το γάλα, που περιέχει μόνο 120 έως 130 mg ασβεστίου ανά 100 gr. Επιπλέον, τα χαρούπια δεν περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως η σοκολάτα, το οποίο τείνει να μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο. Αν και είναι πολύ γλυκά, περιέχουν 60% λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα.

Είναι πλούσια σε περιεκτικότητα ινών, βοηθάνε στην σωστή λειτουργία του εντέρου μας, και καταπραΰνει το στομάχι. Έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πολυφαινόλες και τανίνες και έχουν αντικαρκινική δράση.

Γενικά, οι θρεπτικές αξίες του χαρουπιού μπορούν να συμπεριληφθούν στα τρόφιμα, στα συστατικά τροφίμων, φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά και ζωοτροφές, ενώ, παράλληλα, το κόμμι του χαρουπιού χρησιμοποιείται ευρέως ως πηκτικός και σταθεροποιητικός παράγοντας σε παιδικές τροφές, ψωμί, δημητριακά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ποτά, καλλυντικά, γόμες και μπογιές.

Χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της δυσεντερίας στους ανθρώπους. Συμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα. Επίσης το χαρούπι βοηθά στην αύξηση της λίμπιντο και του αριθμού των σπερματοζωαρίων, ενώ δεν περιέχει καθόλου γλουτένη, δηλαδή μπορεί να καταναλωθεί απ’ όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη. Και στην περίπτωση που κάνουμε δίαιτα, είναι ιδανικό αφού δεν περιέχει λιπαρά.

Τα χαρούπια της Κύπρου …. και το χαρουπόμελο «PARPIS».

Οι χαρουπιές ευδοκιμούν ιδιαίτερα στην Κύπρο η οποία είναι παγκόσμια γνωστή για την παραγωγή των καλύτερων ποιοτικά ποικιλιών. Τα κυπριακά χαρούπια είναι από τη φύση τους οικολογικά προϊόντα αφού οι χαρουπιές της Κύπρου δεν εντάσσονται σε οργανωμένες καλλιεργήσιμες φυτείες αλλά μεγαλώνουν από μόνες του στην άγρια φύση. Τα ασβεστολιθικά χώματα της Κύπρου ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη των χαρουπιών, τους προσδίδουν μια ιδιαίτερα ελκυστική γεύση και τα κάνουν ιδιαίτερα πλούσια σε περιεκτικότητα σακχάρων η οποία ξεπερνά το 50% γεγονός που τα κάνει περιζήτητα στη διεθνή αγορά.

Γι’ αυτό το χαρουπόμελο «PARPIS», ξεχωρίζει ιδιαίτερα για την εξαιρετική του ποιότητα και την υπέροχη γεύση του.